HTML

La Nina

La nina 2010.09.18. 21:29

"La Nina

Az El Niño-val összevetve a La Niña (leánygyermek) a Csendes-óceán trópusi területeinek középsõ és keleti részén elõforduló, a normálisnál hidegebb tengerfelszínt jelenti.

 

 

La Niña idején a keleties passzátszelek megerõsödnek, és Dél-Amerika nyugati partjainál a hideg víz feláramlása intenzívebbé válik. A tengerfelszín hõmérséklete 4 Celsius-fokkal az átlagos alá esik. Ezt anti-El Niño-nak vagy egyszerûen „hideg eseménynek” vagy „hideg epizódnak” nevezik. A La Niña nagyon stabillá teszi a légkört, és közel ellentétes éghajlati hatásai vannak, mint az El Niño-nak.

Ez a jelenség durván fele olyan gyakran fordul elõ, mint az El Niño."

Nem időjárási blognak szánom ezt, sőt. Egész egyszerűen csak hasonlítok erre a két jelenségre. Kívülről érzéketlennek tűnhetek, hidegnek, belül viszont tombolok, őrjöngök és ezt szeretem kiadni a világ felé, a névtelenség homálya mögé bújva.

 

Sok mindent szeretek még. Szeretek olvasni. Szeretek írni, függetlenül attól, mi izgatja ujjaim hegyét. Szeretek enni, de még jobban sütni, másoknak. Szeretek beszélni, szeretek hallgatni. Szeretek ülni a szobámban, gondolataimba temetkezve. Szeretek tanulni, főleg biológiát. Szeretek másokkal lenni. Szeretem az állataim. Szeretek irányítani. Szeretem a testiséget.

Szeretek szeretni.

Nem egóblognak szánom ezt, nem szeretnék arról ömlengeni, hogy mi történt az adott nap velem. Lehet, hogy szó lesz néha róla, de gyakrabban fog előfordulni, hogy az agyamba ötlő vágyakat, érzéseket írom le, akár egy sor dühöngéssel, ha épp olyan hangulatban vagyok, akár egyetlen szóval. Nem napló lesz, nem akarom magamnak megtartani az életem.

Ha valami nem tetszik, van egy jól látható X a képernyő tetején, nyugodtan rá lehet kattintani.

Címkék: bemutatkozás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lanina.blog.hu/api/trackback/id/tr672306227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása